Ahmad Joudeh

Dance or Die

Ahmad Joudeh

Dance or Die

Pages

norsk
(Norwegian)

Ahmad Joudeh

Ahmad Joudeh, født 1990, er danser og koreograf fra Syria.

I oktober 2016 flyttet Ahmad Joudeh, med støtte fra Den Hollandske Nasjonalballett, til Holland fra Syria, et land som ble hærget av borgerkrigen.

Fra 2017 har Ahmad Joudeh, med Amsterdam som base, hatt en internasjonal karriere. (Se Agenda og Dances).

I november 2017 ble Ahmad Joudeh invitert til Oslo World.

Første halvår 2019 arbeidet Ahmad Joudeh ved Kilden teater, Kristiansand, Norge, med forestillingen «Lik og del». Her hadde han en av hovedrollene. Samtidig bidro han også som koreograf for forestilligen. (Se Agenda 2019).

My Word Is Free – UNHCR Nansen Refugee Award Ceremony, Geneva, 1. Oktober 2018

For flyktninger og deres barn

Ahmad Joudeh har også bidratt med danser til danseoppførelser for å skape oppmerksomhet omkring flyktninger og deres barn.

Større bidrag i 2018

Together in Solidarity
En forestilling holdt av Europaparlamentet og sponset av UNESCO Brussels Liaision Office Brussel, 20. juni 2018, FNs flyktningedag
Se Agenda 2018.06.20

Nansen Refugee Award Ceremony
FN’s flyktningekontor, Genev, 1. oktober 2018.
Se Agenda 2018.10.01

Dance4Life
En veldelighetsforetilling ved SOS Barnebyer, Italia, Milano, 28. november 2018.
Se Agenda 2018.11.28.

Dance or Die (dans eller dø)

Borgerkrigen i Syria, som brøt ut 2011, har vært ødeleggende for Ahmad Joudeh og familien hans. Fem slektninger har mistet livet. Ahmad Joudeh og familien mistet alt de eide da hjemmet deres ble bombet.

Ahmad Joudeh har opplevd situasjoner hvor han er blitt truet på livet og har mottatt trusler fra ekstremister fordi han er danser. For å vise omverdenen om sitt behov for dansen, fikk han ordene Dans eller Dø tatovert i nakken på det stedet hvor et sverd vil ramme ved halshuggig. For Ahmad Joudeh er dansen det samme som å leve. Å slutte å danse er umulig for ham.

Dans i Yarmouk Camp og Palmyra

I juli 2016 danset Ahmad Joudeh i det romerske amfiteateret i Palmyra for å ære alle dem som hadde mistet livet i borgerkrigen. Dansen hans ble antagelig den siste forestillingen oppført fra denne scenen. Senere samme år ble amfiteateret ødelagt. Amfiteateret i Palmyra sto oppført på UNESCO’s verdensarvliste. Opptakene fra forstillingen ble vist som dokumentar på hollandsk tv august 2016. Senere er disse opptakene også blitt vist i andre land.

Selvbiografien «DANZA O MUORI» (Dans eller Dø)

Boken kom ut på det italienske forlaget DeA Platena Libri 6. november 2018.

For mer informasjon les boken «DANZA O MUORI»

Kontakt for kontrakter og prosjekter

Vennligst send mail på engelsk til

contact@ahmadjoudeh.com