Ahmad Joudeh

Dance or Die

Ahmad Joudeh

Dance or Die

Pages

Magyar nyelvű bemutatkozás (Hungarian)

Ahmad Joudeh (photgraphy: Michel Schnater)

Ahmad Joudeh - Magyar nyelvű bemutatkozás

Ahmad Joudeh táncos-koreográfus 1990-ben született Szíriában. A Holland Nemzeti Balett segítségével 2016 októberében költözött Amszterdamba a polgárháború sújtotta Damaszkuszból. Ahmad Joudeh 2017 óta nemzetközi szinten is aktív tevékenységet folytat. (Lásd Agenda és Dances.)

My Word Is Free - UNHCR Nansen Refugee Award Ceremony, Geneva, 1 October 2018

Ahmad Joudeh előadásaival olyan eseményekhez is igyekszik hozzájárulni, amelyek célja a menekültek és gyermekeik helyzetére való figyelemfelhívás.

Ezzel kapcsolatos jelentősebb tevékenységei 2018-ban:

Together in Solidarity
Az Európai Parliament által szervezett és az ENSZ Brüsszeli Összekötő Irodája által támogatott esemény: Nemzetközi menekültnap – 2018. június 20.
Lásd Agenda 2018. június 20.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által rendezett Nansen Refugee Award Ceremony 2018. október 1-jén.
Lásd Agenda 2018. október 1.

Dance4Life
A SOS Gyermekfalvak (Olaszország) jótékonysági rendezvénye Milánóban 2018. november 28-án.
Lásd Agenda 2018. november 28

Dance or Die (Tánc vagy halál)

Szíriában 2011-ben tört ki a polgárháború, amely tragikus hatással volt Ahmadra és egész családjára. Öt családtagja veszítette életét. Ahmad és családja mindent elveszített, a házukat ugyanis bombatalálat érte.

Állandó életveszéllyel és a szélsőségesek fenyegetéseivel kellett együtt élnie csupán azért, mert táncolt. A tánccal szembeni elkötelezettsége bizonyítékául tarkójára tetováltatta a Tánc vagy halál mondatot, oda, ahol kivégzés esetén a penge is lesújtana. Ahmad Joudeh számára a tánc ugyanis maga a létezés. Képtelen lenne azt feladni.

2016 júliusában Ahmad a palmürai (az ókori Szíria egyik fontos városa) amfiteátrumban táncolt azokért, akik a polgárháborúban veszítették életüket. Még ugyanebben az évben történt lerombolása előtt ez lehetett az amfiteátrumban az utolsó művészeti előadás. A holland nemzeti tévé egy dokumentumfilmjében is szerepelt a felvétel, amelyet először Hollandiában sugároztak 2016 augusztusában, majd több országban is vetítésre került.

Önéletrajz „DANZA O MUORI” (Tánc vagy halál)

Ahmad Joudeh életrajzát 2018. november 6-án publikálta az olasz DeA Planeta Libri kiadó „DANZA O MUORI” (Tánc vagy halál) címmel.

További információért keresse a „DANZA O MUORI” című könyvet

közösségi média

Instagram   @ahmadjoudehofficial

Twitter        @AhmadJoudeh90

Facebook   @ahmadjoudehofficial

YouTube      Ahmad Joudeh

Üzleti és egyéb célú kapcsolatfelvétel

Üzleti és egyéb célú kapcsolatfelvétel a következő címen, angol nyelven lehetséges: contact@ahmadjoudeh.com